Pressreleasen

Cissi Cronström

Porträtt och kroki

Galleri Färglådan
Vernissage den 19 augusti kl. 16.00 – 18.30
Öppettider 20 augusti – 28 augusti kl. 12.00 – 16.00

Cissi Cronström är tandläkaren som efter pensioneringen började ägna sin tid alltmer åt konsten. Konstintresset har alltid funnits där. Jag minns och la märke till henne från de sommarkurser som Ronneby Konstförening på 1990-talet anordnade ledda av akvarellgurun och professorn Arne Isacsson. Hon bor vintertid i södra Frankrike där hon har en ateljé och på samma sätt har hon det inrättat på sin sommarvistelse i Karlshamns skärgård.

Cissi har jag betraktat som akvarellist och tecknare. Sedan några år har hon prövat på att måla med akryl först i all hemlighet men träder sedan några år fram som en fullfjädrad porträttör oftast med modellen i helfigur. Krokitecknandet bedriver hon vintertid om källarna i grannstaden i Frankrike.

”Jag tycker att krokitecknandet och porträttmåleriet hänger ihop”, – säger Cissi. ”Du vet ju hur viktigt det är att modellen vilar eller stöder på rätt ben så att anatomin känns riktig. Det ska också synas genom klädedräkten och i ansiktsuttryck på ett porträtt”.

Leonardo Da Vinci lär ha tecknat sina figurer som modellkrokier och sedan klätt på dem mantlar och klädedräkter, så vi antar att Cissi som vanligt är på rätt väg.

Välkomna

Fredik von Platen
Tfn. 0703149391
Epost. fvplaten@compaqnet.se